KUALA NERUS – Kerajaan negeri Terengganu digeas menyelesaikan masalah pembangunan dan janji kepada rakyat khususnya kepada golongan muda.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teluk Pasu Ustaz Ridzuan Hashim berkata, sudah dua kali beliau membawa mengutarakan isu pembinaan gelanggang futsal di Tanjung Bunut, namun ia masih belum dibaik pulih.


“saya dah tanya dalam Dewan (Sidang DUN)………saya tanya puncanya, berapa kos yang perlu di perbaiki………tapi sampai sekarang tak siap,” ujar beliau.
Beliau berkata demikian ketika di temui pada Majlis Rumah Terbukanya di kediaannya pada Selasa 27 Jun.


“Dia (kerajaan) ada bagi jawapan tapi yang pastinya dua kali saya tanya puncanya (keadaan gelanggang futsal itu) jawapannya berbeza,
“jawapan yang pertama berkait dengan rumput sintetik (karpet) yang didakwa kerajaan rosak pasal lasak sangat (penggunaannya),


Katanya, kerajaan perul menyiasat berkait kerosakan kepada struktur bangunan futsal yang didakwa bermasalah kerana tanah mendap.
Sehubungan itu, beliau bersyukur kerana ramai warga Teluk Pasu yang mengunjungi dan memeriahkan program sempena Hari Raya yang dianjurkan Bersama Majlis Tndakan DUN (MTD) Teluk Pasu itu.


“orang muda pun ramai, masyarakat kampung sekitar dalam (DUN) ramai yang bukan ‘familiar’ lah……..tapi rakyat di DUN Teluk Pasu,” jelasnya



























