Ramah Mesra Aidilfitri; Perantau Sumbang Idea

3456

KUALA NERUS – Semua cadangan dan sumbangan pemikiran anak-anak Terengganu di Perantauan (Perantau) akan diberi perhatian oleh kerajaan negeri Terengganu dalam usaha memajukan negeri ini.

Menteri Besarnya, Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, pertemuan tersebut adalah pendekatan terbaik kerajaan negeri untuk bermesra dan mendekati seluruh anak-anak Perantau.

Oleh itu, Majlis tersebut katanya, adalah medan yang sesuai untuk mendapatkan pandangan dan cadangan dari rakan-rakan Perantau.

“pada masa yang sama, Majlis ini menjadi tempat kepada kerajaan negeri menyampaikan hasrat dan misi kerajaan,

“serta menjawab isu-isu semasa yang melibatkan pentadbiran dan politik,” ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Ramah Mesra YAB Menteri Besar Bersama Anak-Anak Terengganu Di Perantauan 2018, sempena Aidilfitri 1439H, di Dewan Konvensyen Duyong Marina and Resort, Terengganu, Sabtu malam, 16 Jun.

Oleh itu, beliau yang juga Pengarah Pilihanraya PAS Pusat itu berkata, tugas kerajaan yang dipilih untuk bangun mendepani masa mendatang dengan politik kasih sayang, politik matang dan sejahtera, yang diamalkan oleh parti itu.

“ini merupakan anjakan pemikiran supaya rakyat tidak takut dengan perubahan, yang dilakukan dalam proses demokrasi negara kita,

“kita bangun dengan poliitik yang lebih harmoni ke dalam masyarakat, bukan politik kebencian…..(tetapi) politik yang menyelesaikan masalah,” tegasnya.

Turut hadir dalam Majlis yang diakhiri dengan dialog itu ialah Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Setiausaha Kerajaan Datuk Abdul Rahman Yahya, Pesuruhjaya PAS Terengganu Dato’ Ustaz Husain Awang, Exco-exco kerajaan negeri, wakil-wakil rakyat dan Presiden Perantau Prof. Dr. Kamaruzaman Yusof serta lebih 3,000 Perantau.