Hari Keluarga PASTI At-Takwa Meriah

1422

Oleh: Shahril Aswad

HULU TERENGGANU – Hari keluarga Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) At Takwa Kampung Payang Kayu, Telemong, disambut meriah dengan kehadiran penduduk kampung dan keluarga warga PASTI tersebut.

Ketua Pemuda PAS DUN Telemong, Mohamad Yusuf Abdullah berkata, aktiviti riadah yang julung kali diadakan itu bertujuan mengeratkan hubungan yang sedia terjalin antara jawatankuasa PASTI, penduduk kampung dan keluarga warga PASTI sekitar.

“Terima kasih kami ucapkan kepada PASTI Negeri kerana turun menyantuni masyarakat disini dan prihatin dengan perkembangan PASTI di dun ini,” ujarnya ketika dihubungi selepas program pada Isnin 19 Februari.

Program yang diadakan sempena lawatan Jawatankuasa Jabatan PASTI Negeri ke PASTI cawangan ini telah dirasmikan oleh Pengarah Jabatan PASTI Negeri Terengganu, Ustaz Sulaiman Sulong.

Ia turut diserikan dengan pelbagai aktiviti termasuk sukaneka keluarga, jamuan petang dan cabutan bertuah.

Hadir sama dalam program berkenaan ialah Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu, Ustaz Kamaruzaman, Ketua Pemuda PAS Kawasan Hulu Terengganu, Ustaz Harun Isa dan Pengerusi Pasti Kawasan, Ustaz Irham Nori Abidin.

Sebelum itu PASTI Negeri memberi sedikit sumbangan bagi membaik pulih bangunan PASTI At-Takwa yang telah beroperasi selama 35 tahun.