Sambutan Ulangtahun Ke-60 PAS Peringkat Kemaman

525

Sambutan selama tiga hari tersebut akan diadakan di Dataran PASTI Adam, Mak Chili, Kemaman.

Pelbagai program telah disusun bagi memeriahkan lagi sambutan tersebut. Haji Ismail seterusnya berkata, ‘perasmian sambutan Insyaallah akan disempurnakan pada 26hb. Januari, Khamis jam 9.00 malam oleh Dato’ Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man, Ketua Penerangan PAS Pusat dimana pada malam tersebut akan diadakan Ceramah Perdana 1 melibatkan Dato’ Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man, Ustaz Saiful Bahri Mamat dan Dr Balasubramaniam.

‘Pada 27hb. Januari, Jumaat akan diadakan Karnival Jualan & Pameran, Kuliah Dhuha oleh Ustaz Mohd Nor Hamzah pada jam 9.30 pagi, Khutbah Khas Jumaat di Masjid Pasir Minal, Motivasi Muslimat bersama YB Dr Siti Mariah Mahmood pada petangnya dan sebelah malamnya akan menampilkan Pidato Khas Bersama Haji Mohd Sabu dan Ustaz Akhil Havy’, ulasnya lagi.

Beliau seterusnya berkata, ‘pada 28hb. Januari, Sabtu akan diadakan acara sukan untuk golongan pelajar PASTI dan DAR, Jamuan Rakyat pada tengahari, pertunjukkan bermotor dan Ceramah Perdana 2 pada malamnya yang akan menampilkan YB Ustaz Che Abdullah Mat Nawi (ADUN Kelantan), Mustaffa Kamil Ayub (PKR) dan YB Mohd Wahid Endut’, katanya.

Tuan Haji Ismail menyeru seluruh lapisan masyarakat di seluruh Kemaman ini tanpa mengira fahaman politik datang mengunjungi Sambutan ini dan menikmati Jamuan Rakyat pada tengahari Sabtu disamping pengunjung juga berpeluang memenangi Cabutan Bertuah Basikal Fixie.

‘Pihak penganjur menyediakan enam buah basikal Fixie untuk dimenangi oleh pengunjung disamping jualan basikal Fixie pada harga kilang boleh didapati dengan membuat tempahan dengan menghubungi Saudara Mohd Hafiz Adam di talian 010 3247120.