Agong dan Tengku Bendahara beri penghormatan akhir kepada Ustaz Azizan

976

Yang di-Pertuan Agong Sultan Abdul Halim Muadzam Shah dan Tengku Bendahara Kedah Tan Sri Tunku Annuar Sultan Badlishah memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarham Tan Sri Ustaz Azizan Abdul Razak di Jalan Langgar di sini hari ini.

Tuanku Abdul Halim dan Annuar tiba di Masjid Nurul Ihsan, Pokok Sena pada kira-kira jam 3.30 petang dan menyertai jemaah 2,000 orang menunaikan solat sebelum mengiringi jenazah bekas Menteri Besar untuk disemadikan di tanah perkuburan Islam Muasasah Darul Ulum di Pokok Sena.

Bekas setiausaha politik kepada Azizan, Muhammad Sanusi Muhammad Nor berkata Azizan telah menyatakan hasrat beliau untuk dikebumikan di sebelah pusara Allahyarham Presiden PAS Datuk Fadzil Nor.

Sementara itu, anak lelaki kelima Azizan, Muhammad Rafi’iy mengucapkan setinggi penghargaan dan terima kasih keluarganya kepada semua pihak terutamanya pengurusan dan kakitangan Hospital Sultanah Bahiyah Hospital pengurusan di atas bantuan mereka dalam memudahkan proses pengebumian.

Rafi’iy juga berkata, keluarganya berterima kasih kepada Raja dan Tengku Bendahara untuk melawat bapanya ketika di hospital dan juga untuk menghadiri pengebumian.

“Saya ingin meminta maaf bagi pihak bapa saya untuk mana-mana kesilapan yang beliau telah dilakukan atau apa-apa kelemahan pada masa hayatnya,” katanya..