Penipuan Umno terhadap Islam

767

http://buletinonline.net/images/stories/berita30/Dato%27HusinAwang.JPGIsu Perpaduan Melayu antara Umno dengan PAS seharuskan tidak timbul lagi kerana PAS telah memutuskan tetap bersama-sama dengan Pakatan Rakyat.

Perpaduan Melayu Umno-PAS sebenarnya tidak perlu disebut lagi kerana ia telah diputuskan dalam Muktamar Tahunan PAS  tahun lalu serta dianggap selesai.

PAS tetap dengan bersama-sama dengan Pakatan Rakyat dan untuk menyatukan PAS dengan Umno. Umno perlu berubah. Perubahannya ialah mestilah mendasari kepada Islam.

Setakat ini, bukti yang Umno kembali kepada Islam tidak pernah wujud.

Umno terus-menerus melakukan pembohongan serta mempergunakan Islam demi kepentingan politiknya.

Sejak puluhan tahun Umno melakukan penipuan terhadap Islam dengan slogan ‘Penerapan Nilai-nilai Islam’ dan ‘Islam Hadhari’.

Pembohongan (Umno) terhadap Islam terus menerus berlaku yang bermula dengan ‘Penerapan Nilai-nilai Islam’ menipu rakyat selama lebih 20 tahun.

Diikuti dengan ‘Islam Hadhari’ menipu lebih dari lima tahun dan sekarang ini wujud satu gagasan baru (Satu Malaysia) untuk mengelirukan rakyat.

Sebelum ini, pemimpin Umno semua bertegang leher mengatakan Islam Hadhari itu baik, namun di mana Islam ‘Hadhari’ dan siapa lagi yang bercakap tentang Islam Hadhari kini.

Ia satu bukti yang jelas penipuan Umno terhadap Islam serta cuba mengelirukan rakyat bagi menyekat kemaraan PAS.

Dato’ Husin Awang
Ketua Dewan Ulama’ PAS Negeri Terengganu