HARAP 3.6 : Pengerat Silatulrahim

1460

Oleh : Salwanaa Ghani

HULU TERENGGANU – Program HARAP-PGU 3.6 yang diadakan di Batu 24 Kuala Berang disifatkan sebagai satu program yang penuh ukhuwwah, mempererat silatulrahim di kalangan penduduk.

Ketua Muslimat PAS Kawasan Hulu Terengganu Puan Salimah Sulaiman berkata, ia meningkatkan hubungan kekeluargaan antara pemimpin dan para pengundi.

“Program hari ini dapat mengeratkan hubungan di kalangan semua pengundi wanita khususnya di DUN Kuala Berang…. seterusnya menarik sokongan masyarakat mengundi PAS, Insyaa Allah,”

“Program hari ini khusus untuk anak- anak remaja dan ibu-ibu,” katanya merujuk kepada acara mewarna dan ‘busana cilik’ yang diadakan sempena HARAP-PGU 3.6.

Tambah beliau, antara acara menarik yang diadakan ialah pertandingan memasak dan gubahan kreatif dari bahan terbuang.

Beliau berkata demikian di tapak HARAP-PGU 3.6 di sini tengahari tadi, Jumaat 19 Mei.

Sehubungan itu, seorang peserta Cik Najiba Ismail dari Manir berkata ia pengalaman pertama beliau menyertai pertandingan memasak.

“Saya rasa seronok tapi sangat berdebar…..seronok dapat ramai kawan….,” kata beliau

Seorang lagi peserta Puan Ramlah Binti Wan Nawang, 29, berasal dari Dungun berkata beliau datang bersama anak empat orang, demi untuk menyertai pertandingan tersebut.

“alhamdulillah dapat hadiah saguhati dalam pertandingan masakkan Mee Kunfu Chef Amar,”

” dan saya ucapkan pada penganjur tahniah kerana program ini penuh dengan aktiviti hingga Sabtu ini….Insyaa Allah esok pagi saya akan datang lagi untuk larian HARAP,” tambahnya