Terengganu, Sarawak dan Sime Darby Menang

1022

Dalam perlawanan yang boleh dikatakan paling menarik minggu ini, Kelantan melawan Pahang di Stadium Sultan Muhammad ke-IV. ‘The Red Warriors’ mendahului dengan gol yang tidak dijangka dalam minit kedua melalui ketua pasukan Badhri Radzi tetapi golnya telah dibatalkan oleh penyamaan Saiful Nizam.

‘Tok Gajah’ tidak berhenti di sana kerana mereka menjaringkan gol lagi dalam minit ke 74 minit dari Faizol Hussein, Walau bagaimanapun. pada minit ke-79, Khairul Izuan menyamakan kedudukan Kelantan untuk meletakkan permainan untuk seri 2-2.

Dalam permainan lain, ATM berjuang menentang Selangor di Stadium Selayang dalam perlawanan klasik yang berakhir dengan seri 1-1. Pasukan pelawat itu mendahului dari inspirasi mereka di hadapan apabila Paulo Rangel menyumbat gol pada minit ke-3.

Sarawak-vs-Lions-XIITetapi ATM berjuang keras dan berjaya menyamakan kedudukan dari gol Juan Arostegui sebelum separuh masa pertama. Selangor kini di kedudukan ke-7 dalam liga dengan 10 mata tetapi dengan satu lagi perlawanan dalam tangan.

JDT mengembara ke Kuala Terengganu untuk menghadapi Terengganu dalam permainan di mana kemenangan akan memberikan mereka peluang untuk mendaki ke puncak jadual Liga Super Malaysia.

Namun pasukan tuan rumah ‘Peteh’ berjaya menyumbat gol awal hasil tendangan Vincent Bikana dalam minit ke 16 minit dan kedudukan tetap 1-0 sehingga minit terakhir permainan.

Kemenangan itu meletakkan pasukan Terengganu kedudukan di atas Liga dengan satu perlawanan berbaki dalam tangan.

Juara bertahan LionsXII kalah apabila mereka bertemu paukan Kenyalang di Stadium Sarawak. Crocs mengejutkan pasukan pesaingnya dengan gol pada minit ke lima.

Chanturu menambah pada minit ke-16 dan walaupun pasukan tetamu berjuang keras dan akhirnya ia hanya dapat menyeimbangkan melalui Nazrul Nazari.

Walaupun dominasi LionsXII pada separuh kedua, mereka tidak boleh menghentikan Crocs dari mendapat markah penuh kali ini dengan Rashid Aya menjaringkan gol bagi kemenangan tuan rumah 3-1.

Pasukan tercorot dalam jadual liga Sime Darby FC akhirnya mendapat kemenangan mereka dengan menewaskan Perak 2-0. Pemain Ismail Zakaria menguasai perlawanan dari awal dan Fazrul Hazli Kadri menjaringkan dua gol pada separuh masa pertama untuk menjamin kemenangan terhadap 10 orang pemain Perak, selepas Kyaw Zayar dibuang padang.