PITAS; Tujuh Prinsip, Sembilan Strategi, Lima Bidang Utama, 10 Program Induk, Enam Sasaran Dan Tiga Teras Perlaksanaan.

8163

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Kenapa kita berada di sini pada hari ini? Masing-masing boleh menjawab bahawa kita berada di sini adalah untuk mendengar ucaptama kerajaan negeri , yang menentukan apakah hala tuju. Bagaimanakah caranya kita hendak bergerak ke hadapan.

Sebenarnya majlis pada hari ini bukan mengenai Menteri Besar ataupun Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri…..‘something about’ Menteri Besar, tetapi adalah mengenai kita semua, daripada Menteri Besar, seluruh jentera pentadbiran kerajaan, tuan-tuan, para hadirin sehingga ke ahli majlis dan J3K di bawah.

Kerana kita semualah yang akan menggerakkan negeri kita dan membawa negeri kita ke era yang seterusnya. Tugas dan tanggunjawab bukan tugas seorang ataupun sekumpulan di atas sahaja tetapi ini adalah tugas semua diantara kita yang mesti dibuat dalam tempoh lima tahun, pentadbiran kerajaan baru, insha Allah.

Ini adalah perkara asas yang perlu kita fahami. Dalam kita merangka strategi dan dasar apa yang ingin dibawa sepanjang tempoh lima tahun. Kita nak cerita daripada A sampai Z pada hari ini, tentulah tidak mampu kerana kekangan masa dan memerlukan penelitian setiap satu persatu.

Apa yang ingin kita sampaikan, objektif yang kita harapkan setiap diantara kita mampu terima pada hari ini ialah memahami kerangka kasar (framework), apa yang ingin dibuat oleh kerajaan. Pendekatan yang perlu difahami oleh tuan-tuan sekalian, yang tuan-tuan tengok apa yang dibuat oleh kerajaan sepanjang tempoh dua bulan yang pertama ini.

Yang pertama, seumpama kita masuk ke sebuah rumah yang baru, yang kita lihat daripada luar semua dalam keadaan sempurna, cantik, ‘colour’nya cantik, struktur nampak kukuh. Tetapi apabila kita masuk ke dalam rumah berkenaan rupa-rupanya ada perkara yang kita tidak dapat gambarkan dalam fikiran kita. Kita melihat di dalam itu ada anai-anainya, lantai yang tidak kukuh, tiang serinya yang tunggu masa nak runtuh, atap yang bocor, duduk luar rumah tidak nampak atas yang bocor, kita duduk di dalam baru nampak ada kebocoran atap yang berlaku.

Sebab itulah tuan-tuan lihat kenapa dalam dua bulan yang pertama ini kita tidak memberikan dan menyampaikan inisiatif-inisiatif yang baru.

Kerana tempoh dua bulan yang pertama ialah kita mengenal pasti segala macam kelemahan dan kekurangan yang ada. Tanpa perlu saya atau sesiapa di kalangan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri berdiri untuk menyatakan, “oh ini silap, ini silap”, tanpa perlu menyebut. Kita semua sedar, kita semua tahu akibat bukan sekadar faktor perubahan politik, tetapi tuan-tuan tahulah apa yang berlaku dalam tempoh 10 tahun, 15 tahun ini. Berlaku pertukaran demi pertukaran di peringkat kepimpinan kerajaan negeri.

Apa yang kebiasaan berlaku ialah apabila menteri bertukar maka ada polisi baru, naik menteri baru, ditukar, dibatalkan polisi yang lepas. Umpama yang berlaku kepada anak-anak kita di Kementerian Pendidikan, ini saya beri satu contoh, naik menteri baru, ada dasar baru, peperiksaan baru berubah, maka anak kita terpaksa dijadikan bahan eksperimen. Naik menteri baru, bertukar lagi, ini lah yang berlaku kalau kita panjangkan tempoh 20 tahun, keadaan 15 tahun kerajaan Negeri Terengganu, naik seorang yang lain, denda, didera, naik perlaksanaan yang lepas, di denda, didera lagi. Dan persoalan akhirnya sampai bila kita akan berada di dalam keadaan yang demikian.

Sampai bila kita boleh bergerak ke hadapan, oleh kekangan yang berlaku. Sebab itulah tempoh dua bulan yang pertama adalah kita hendak mengenal pasti segala aspek kelemahan, kekurangan dan bagaimana kita mencari jalan nak bertambah baik, menambah baik masalah. Seterusnya barulah kita boleh merancang pelan ke arah pelaksanaan manifesto yang disebut oleh Yang Berhormat Dato’ SUK tadi.

Dan enam bulan seterusnya ialah melaksanakan PITAS yang akan saya jelaskan sebentar sahaja lagi. Dan hari ini kita mulakan perjelasan mengenai PITAS kepada semua secara berperingkat-peringkat. Tak mampu untuk kita menjelaskan PITAS ini dalam satu tempoh sahaja, tapi memerlukan tempoh yang panjang terutama apabila menyentuh strategi kaedah pelaksanaan, siapa yang terlibat, bagaimana nak buat, bila nak bermula. Maka sepanjang tempoh daripada hari ini sampai lima tahun akan datang kita akan bertemu dengan aspek-aspek yang perlu setiap agensi dan setiap individu untuk mengambil maklumat.

Para hadirin yang saya hormati sekalian, Pelan Induk Terengganu Sejahtera, itu adalah panjangnya (PITAS) 2030 dengan ‘tagline’ Maju, Berkat dan Sejahtera.

Dan tuan-tuan tengok di sini ada logo Terengganu Maju, Berkat, Sejahtera di mana logo ini menberi gambaran hitam dan putih, warna Negeri Terengganu, hijau warna universal untuk Islam. Bangunan yang tuan-tuan lihat adalah lambang kemajuan duniawi. Masjid pula lambang pembangunan modal insan. Pokok menunjukkan Negeri Terengganu sebagai negeri pesisir pantai.

Tidak banyak negeri di Malaysia ini mempunyai pantai yang panjang berbanding negeri di Terengganu yang mempunyai keunikan tersendiri. Inilah, corak-corak itu memberi gambaran budaya yang ada di Negeri Terengganu. Batik melambangkan seni warisan Negeri Terengganu. Betapa kita menghargai kewujudan pelbagai sektor yang ada di Negeri Terengganu, bulan dan bintang melambangkan bendera Negeri Terengganu. Bentuk logo yang bulat membawa maksud permuafakatan, persefahaman, kerjasama diantara kita dalam mengerakkan agenda Terengganu Maju, Berkat dan Sejahtera.

Apa itu PITAS? kalu bahasa orang Besut ada maksud lain pulak PITAH, orang tempat lain, maksud lain pulak. PITAS adalah Pelan Induk Terengganu Sejahtera adalah secara khususnya, PITAS adalah mempunyai beberapa komponen, ada tiga dasar dalam PITAS, tujuh prinsip, sembilan strategi, lima bidang utama, sepuluh program induk, enam sasaran, tiga teras perlaksanaan.

Maka tentunya nak melaksanakan semua perkara ini tidak cukup sebenarnya dengan lima tahun, sebab itulah targetnya adalah 2030, tempoh yang realistik untuk dibuat. Untuk kita sebutkan semua perkara hari ini tidak mungkin kerana tuan puan akan mendengar banyak perkara dan apabila balik, pulang tidak tahu kebenda. Sebab pada hari ini kita akan melihat mengenai perkara-perkara asas untuk memberi kefahaman bagi tuan puan balik ke agensi masing-masing, ke daerah masing-masing dan mula berfikir ke arah melaksanakan apa jua agenda di peringkat masing-masing berdasarkan kepada dasar dan prinsip yang kita rangkakan. Seterusnya falsafah PITAS iaitu berasaskan kepada apa yang disebut oleh Allah S.W.T, اعوذ بالله من شيطان رجيم ، ان الدين عندالله الاسلام

Semua kita duk baca sokmo ayat ni, sesungguhnya agama di sisi Allah adalah Islam dan kita sangat bernasib baik kerana semua daripada kita ini, hampir semua diantara kita di Terengganu ni yang paling ramai penduduk Muslim. Tanpa kita menafikan kewujudan masyarakat bukan melayu, bukan Islam di Negeri Terengganu. Sebab itulah kita ingin membina sebuah masyarakat dan pemerintahan yang terlaksana di-dalamnya nilai-nilai hidup Islam dan hukum-hukumnya menuju keredhaan Allah SWT.

Kita tak kata membina sebuah masyarakat Islam kerana kita memahami inilah realiti yang ada di Negeri Terengganu. Kita perlu wujud dan bersama dengan masyarakat di Negeri Terengganu. Tuan-tuan melihat dan mendengar kita selalu sebut, Maju, Berkat dan Sejahtera. Bagaimana kita, apa yang kita nak capai ini pergi kepada suatu pengarahan, tujuan iaitu kita ingin mencapai Maju, Berkat dan Sejahtera. Maju bagi orang-orang di Scandinavian, Eropah, Benua Amerika, memberi maksud yang berbeza. Maju di Negara Jepun berbeza maksudnya. Berkat, apatah lagi berkat, tidak ada istilah berkat dalam dunia moden, dalam politik moden, dalam pentadbiran moden, tidak ada gambaran keberkatan, kerana tidak ada di sana kebergantungan dan penyerahan diri dan bahawa apa yang dibuat oleh kerajaan negeri dan semua agensi adalah menuju kepada suatu amanah yang akhirnya akan dikira oleh Allah SWT.

Negara barat maju, tetapi kemajuan mereka dalam konteks keduniaan semata-mata tanpa unsur, elemen keberkatan. Dan akhirnya adalah sejahtera. Apa itu sejahtera? Sejahtera semua pihak, sejahtera rakyat kita, sejahtera pentadbiran kerajaan kita, sejahtera agensi-agensi yang ada, sejahtera penduduk, sejahtera masyarakat dan inilah yang ingin kita capai.

Mungkin ada orang kata, memang semua orang nak Maju, Berkat dan Sejahtera, betul dan kita tidak menghalang mana-mana orang pun mempunyai capaian dan matlamat yang sama tetapi akhirnya yang akan membuat dan melaksanakan dan mencapainya ialan bukan saya, bukan Dato’ SUK, bukan Ahli Mesyuarat Kerajaan tetapi kita semua, kecualilah kita ingin berada di kelompok lama di Negeri Terengganu ini dengan politik cara lama, yang ada kesan dan akibatnya. Apa dia? Pertama, kita sudah bertukar politik, bertukar kerajaan acap kali di Negeri Terengganu dan negeri-negeri lain. Selepas itu maka timbullah permusuhan. Orang ini tak puas hati dengan orang ini, orang ini pula tidak puas hati dengan orang ini, satu pihak mendera satu pihak yang lain, satu pihak lagi mendera satu pihak yang lain, orang ini bunuh orang ini, orang ini bunuh orang ini.

‘Code and code, but does it solve our problem? does it solve our problem! The real problem, the core problem of our people”, rakyat akan ‘fed up’, lama-lama dia akan kata orang politik takde keje lain ke?, bergaduh-gaduh, bertukar kerajaan makin huru hara keadaan tetapi masalah kami, masalah rakyat yang tak cukup itu, tak cukup ini, tak selesai. Akhirnya apa yang kita dapat, permusuhan, pergaduhan, tak buat kerja, tak puas hati kerana masalah politik, kerana orang lain naik, kita tak naik, maka kita ingin mendera orang itu, mengambil tindakan orang itu, akhirnya kita hanya akan puas hati sendiri tetapi tidak ada kepuasan yang sebenar.

‘We need satisfied but there be no satisfaction’ dengan apa yang kita buat. Satu perkara yang besar sebenarnya kita nok uboh ‘parody’, cara pemikiran masyarakat kita, diubah yang sudah puluhan tahun, the down, tidak ramah dikalangan masyarakat, kitalah yang berada di atas ini kepimpinan yang menyediakan ‘direction’, hala tuju dan pergarahan, contoh yang perlu dilihat oleh rakyat di bawah, barulah boleh melahirkan rakyat yang Maju, Berkat, Sejahtera, yang kita impikan. Sebab itulah dalam masalah ini, kita tidak mahu kita hanya melaksanakan program besar-besar, tapi akhirnya tidak mendatangkan kebaikan kepada rakyat, apa rakyat dapat? Ada dapat.

Kepentingan, keuntungan tetapi tidak sebegitu banyak, saya tidak ingin point-point satu-satu projek yang dilakukan lepas. Ini satu pengajaran pada kita, tetapi bayangkan tuan puan, berapa lamakah Terengganu sudah memperolehi royalti petroleum, 1975, tahun 1975 sampai sekarang, sangat bertuah kita berbanding negeri-negeri lain. Alhamdulillah kita mampu untuk menyediakan infra struktur yang terbaik, yang baik dan projek-projek yang bagus, tetapi kenapakah sepanjang tempoh ini kita masih lagi mampu mengeluarkan senarai rakyat Negeri Terengganu yang masih berada pada paras sepatutnya berbanding dengan duit yang kita ada, royalti yang kita ada, berbanding penerimaan, penerimaannya. Sebab itu lah penumpuan pada kali ialah dalam pertadbiran kerajaan ini kita ingin menyelesaikan semua perkara yang tertangguh yang dilakukan oleh pentadbir lepas.

Fokus itu dan yang kedua ialah kita ingin memastikan projek ini dilaksanakan dengan cara memberi keuntungan kepada rakyat di sekitar, “there must be some add value to them some political some economical advantage untuk rakyat di bawah dan akhirnya ialah supaya projek-projek yang besar ini memberikan keuntungan kepada kerajaan negeri dari segi kewangan. Saya tak perlu sebut sacara ‘detail’ apa projek-projek itu. Tuan puan tahu, senarai banyak daripada Taman Ilmu, daripada Projek Zoo, daripada Projek Strawberry Park, macam-macam lah, projek di Kenyir, projek itu sudah ada, ‘what alternative do we have’? Kita tutup semua? apa pengakhiranya?

Satu pihak puas hati tapi kita telah membelanjakan dengan dana begitu besar untuk mendirikan projek yang sedemikian. Kita perlu siapkan dengan beberapa modifikasi supaya perancangan asal yang dulu mungkin banyak terpaksa kita kecilkan skop supaya kita dapat siapkan, kalu tidak apa? Kalu tidak siapkan, masa akan datang berlaku perubahan kerajaan atau perubahan kepimpinan kerajaan negeri. Menteri Besar yang berbeza, dia buat polisi baru pulok, maka perkara itu akan bertimbun, bertimbun. bertimbun, masalah tidak selesai sampai bila-bila.Kita akan selesaikan dengan beberapa modifikasi.

Taman Ilmu umpamanya, dan komponen yang memberi keuntungan dengan kebaikan kepada rakyat mestilah dimasukkan terutama di kawasan sekitar, rakyat melihat projek-projek ini umpamanya zoo, apa yang kami boleh dapat di kawasan sekitar itu? Alhamdulillah saya difahamkan dalam taklimat sebelum ini, ada perancangan untuk menjadikan penduduk di kawasan sekitar zoo itu sebagai suplier dalam makanan untuk haiwan dan aktiviti-aktiviti ekonomi yang lain. Ini sebagai satu contoh dan lain-lain tempat juga boleh dilakukan perkara yang sedemikian.

Maju ini apa yang telah saya jelaskan tadi, pembangunan infrastruktur dan ekonomi yang menyelesaikan masalah rakyat. Pembangunan modal insan berteraskan kepada prinsip Islam yang melahirkan masyarakat yang intelek dan berdaya saing. Kelestarian pembangunan ekonomi masyarakat dan alam sekitar berasaskan prinsip Islam. Kelestarian itu daripada Bahasa Inggeris ‘sustainable’.

Berkat, prinsip Islam dijadikan asas dalam pentadbiran yang bebas riba, rasuah, penyelewengan dan salah guna kuasa. Penghayatan taqwa menjadi asas terpenting dalam pembangunan dan pentadbiran masyarakat. Sejahtera sebagaimana yang telah saya jelaskan tadi. Oleh kerana itu, prinsip PITAS ini adalah akan menjadi panduan di semua peringkat sama ada di peringkat PBT, agensi, GLC dalam merangka pelan masing-masing dan program yang dirancang di semua peringkat. Prinsip ini merangkumi penekanan kepada prinsip Islam. Pembahagian kit ekonomi negeri dan konsep pembangunan negeri.

Prinsip pertama, pematuhan kepada prinsip Islam. Setiap pembangunan samada dasar polisi strategi dan aktiviti mesti dirujuk kepada mereka yang pakar dan mahir dalam bidang masing-masing. Saya nak sebut contoh yang selalu kita biasa kita nak laburkan saham kerajaan negeri.

Alhamdulillah kita telah amalkan sekarang ini, kita rujuk kepada panel syariah, kita ada panel syariah yang menentukan boleh atau tidak. Ini contoh yang paling mudah dan perkara-perkara lain, Portfolio Belia, Sukan tentulah ada aspek-aspek di situ mana yang boleh mana tak boleh siapa yang menentukan, inilah yang kita katakan kita merujuk kepada mereka yang berkemahiran dalam bidang ini dan barulah kita tahu sesuatu agenda yang nak dibuat itu mengikut prinsip Islam berdasarkan kepada Al-Quran, Hadis, Ijma’ ulama’ dan Qias atau tidak, Semua perkara yang ingin kita laksanakan termasuk lah projek-projek yang ingin di laksanakan.

Prinsip kedua yang ingin kita tekankan ialah insan berkualiti aset terpenting negeri. Insan terpenting berkualiti ini tak semestinya mereka yang cerdik pandai, kebiasannya mudah untuk kita kata, “Ooh kita tanya mereka yang berkepakaran, pakar itu, pakar ini, pakar bank, pakar itu dan sebagainya maka kita panggil mereka dan dapatkan mereka pastisipasi mereka untuk melakukan menjalankan satu-satu projek. Tak semestinya…kerana apa? Saya buat satu contoh, kita pergi ke jeti di Marang umpamnya nak buat satu debt untuk penyelenggaran orang kampung dengan nak tarik bot untuk baiki. Kita ada standard, kita boleh rujuk kepada manual, ada standard JKR ada standard GPS, Jabatan Perikanan, ada standard masing-masing bagaimana nak buat tapi tanpa kita merujuk kepada pengguna maka tentunya akan ada masalah. Pengguna itu adalah aset kita sebenarnya yang perlu kita rai dan kita bincang dengan mereka. The step holders we have to approach and talk to them and get their view, get their feedback, get their opinion how it should be, bagaimana sepatutnya ia berlaku.

Tanya mereka kalau mereka kata tak boleh bot kami kecil kena saiz ini, jeti tu kena saiz ini kena buat macam tu kena buat macam ini talk to them and get their opinion. Contoh kita pergi ke Setiu Wetland, tuan-tuan akan bertemu dengan seorang satu individu nama dia Ayahku, saya tak pasti nama penuh dia, Ku Mad? Eh Ayahku, orang kampung, saya pergi dia bercerita tentang Wetland ini, termasuk spesis-spesis yang ada di Wetland, pokoknya, organismnya yang ada dia boleh sebut dalam saintific name,nama saintifik, kita tak boleh dan cara dia bercerita tu kita boleh tengok bagaimana passionate Ayahku ini, ini sebagai satu contoh, bila kita ‘check’, Ayahku ini….

Universiti mana, Harvard ke Oxford ke, dia tak pergi universiti, ‘he is just an ordinary individual’, orang kampung tetapi ‘very passionate’ dan mereka adalah aset kita bukan semata-semata orang cerdik pandai saya menjadi aset kita tetapi semua orang, sebenarnya adalah aset yang perlu kita guna di Negeri Terengganu dalam apa jua projek, agenda yang ingin dibuat di semua PBT, talk to them, approach them and get their opinion.

Prinsip ketiga, kekayaan dan hasil tempatan adalah untuk rakyat. Alhamdulillah kita sebagaimana saya jelaskan di awal tadi, kita negeri yang kaya berbanding dengan negeri lain. Masa saya bertemu dengan Yang Amat Berhormat Tun Dr. Mahathir, dua minggu selepas dilantik menjadi Menteri Besar, Tun menjelaskan bahawa ada empat Nmnegeri di Malaysia ini akan menerima royalti petroleum, ‘direct’ ke akaun kerajaan negeri, Sabah, Sarawak, Kelantan dan Terengganu.

Saya semak dengan kawan-kawan di Kelantan, berapa jangkaan Negeri Kelantan akan terima royalti ialah bergantung kepada harga minyak tetapi penerimaan ‘possible’nya ialah dalam jangkauan RM400 hingga RM450 juta setahun. Berapa kerajaan negeri terima dengan harga 50 dolar setong? Kita akan menerima setahun sebanyak 1.2 billion royalti sahaja. Dengan harga (Dollar) 70 dolar setong kita akan menerima sebanyak RM1.6 billion. Hari ini berapa harga Today…hari ini harganya 78 dolar setong, boleh bayangkan penerimaan dana wang royalti yang akan kita terima, kekayaan ini untuk siapa?

Untuk kita seluruh rakyat Negeri Terengganu bukan untuk ketua kerajaan bukan untuk kerajaan sahaja tetapi untuk seluruh rakyat yang perlu kita rangkakan supaya hasilnya sampai kepada mereka tetapi bukan dalam bentuk memberi ikan kepada mereka tetapi memberi batang kail fishing rod to them. Agensi nak buat apa-apa fikir ke arah itu, memberi emprower them, engage and emprower them. Beri keperluan mereka, beri mesin jahit contohnya, beri mesin itu, mesin ini, bukan memberi sebulan bagi RM200, sebulan bagi RM200….. at the end of the day,habis. Ini yang perlu kita tanamkan dalam semua agensi dan syarikat-syarikat dan pembuat dasar di peringkat kerajaan Negeri Terengganu.

Prinsip keempat pembangunan sosial dan ekonomi adalah tanggungjawab kerajaan negeri dan rakyat di mana meletakkan setiap perancangan negeri hendaklah melalui penglibatan dengan rakyat dan memastikan rakyat atau komuniti bekerjasama dengan kerajaan dalam merangka pelan yang ingin kita buat. Kenapa perlu kita ‘engage’ rakyat, ada yang perlu kerajaan buat tanpa tanya rakyat kerana kepentingan dan misi jangka masa pendek dan jangka masa panjang daripada kerajaan, tetapi ada juga yang memerlukan kita berbincang dengan mereka sebagaimana saya sebutkan tadi. Saya buat satu contoh bagaimana kita perlu melihat perkara ini dalam satu kunjungan saya ke satu daerah, ada beberapa daerah saya pergi dan bertemu mendapat penjelasan, penerangan tentang projek-projek pembangunan masalah-masalah yang ada di sekitar daerah. Ada satu daerah ini, dia berperancangan nak buat satu jejantas kepada penduduk di satu pekan. Kosnya saya tak ingat dalam RM200, 250 ribu, 300 ribu. ‘Cost is nothing wrong’.

Dalam keadaan biasa untuk buat jejantas, rakyat boleh berjalan kaki melintas satu kawasan. Ada satu pandangan lain pula pada masa itu menyebut buat tapi tak ada orang guna. Guna atau tidak? Satu pihak kata guna, satu pihak kata tak guna, kita boleh berbahas pada hati itu sampai petang, ‘but it doesn’t solve the problem, it doesn’t satisfied our needs’. Untuk kita tahu rakyat guna atau tidak, ‘so’ apa perlu kita buat?

Saya sebut kepada mereka pada hari itu, ‘why not’ cari beberapa orang pelajar-pelajar universiti yang boleh kita hubungi rangkakan soalan-soalan seperti ringkas 5 atau 10 soalan dengan ada profilingnya, wanita, lelaki, umur, latar belakang secara ringkas, profil dan buat survey berada di situ, di tepi jalan yang kita rangka nak buat jejantas tu, tanya kalau ada jejantas nak guna atau tidak? As simple as that, kalau tak nak guna pasal apa tak nak guna, tanya, tanya, tanya duduk 2 hari kita akan dapat sekurang-kurangnya paling minima 50 responden. Daripada situ kita akan tahu, oh rupanya kalau kita buat jejantas di situ ada orang guna tetapi budak-budak umur 15 tahun ke bawah contoh. Kalau kita buat orang perempuan lebih daripada orang laki, orang laki dia nak khabat(panjat) apa tu divider. Maka maklumat itu kita perlu tengok dan akhirnya buat keputusan.

Kalau kita buat memberi keuntungan atau tidak, oh, kanak-kanak saja akan guna, akan guna kanak-kanak ini, maka perlu kita buat, kerana apa? Kerana melibatkan masalah keselamatan, tetapi apabila kita buat kajian tiba-tiba kita rasa macam maklumatnya 10 peratus saja orang nak guna, maka boleh kita tangguh dulu di atas kepentingan tadi. Inilah yang kita katakan kita….. ‘we tries to solve the problem specifieally’ untuk mendapat maklumat yang lebih dan bukan projek ini saja, macam-macam perkara lain yang melibatkan rakyat, ini yang kita katakana kita melibatkan partissipasi rakyat dalam apa jua projek pembangunan sosial dan ekonomi yang menjadi tanggujawab kerajaan negeri tetapi rakyat juga perlu dilibatkan.

Sebab itulah satu perkara yang saya ingin bawa kepada tuan-tuan untuk di buat di peringkat masing-masing dan saya dah minta kepada semua Ahli Dewan Undangan Negeri supaya dalam tempoh akan datang ini, balik ke kawasan masing-masing panggil, ‘invite’ semua ‘stepholder’ yang ada di tempat masing-masing, JKK, ahli majlis, kepimpinan persatuan NGO yang ada kalau nelayan, nelayan lah, kalau pemandu teksi di tempat masing-masing itu, kereta sewa, kereta sewa lah, kalau pelancongan, pelancongan lah, yang ada rakyat ini panggil mereka duduk di satu tempat kita buat sesi ‘towns’ all’, bercakap dengan mereka, tanya apa masalah, apa yang mereka nak, yang bertanya, yang mengemukakan persoalan ini ialah biar wakil rakyat sendiri bukan pengerusi majlis, biar ada tanya betul-betul dan dapatkan maklumat.

Itu cara ‘towns’ all’ yang di buat di bandar-bandar kecil di Amerika dan di United Kindom, walaupun dibuat oleh orang putih, menda yang baik kita boleh teruskan supaya kita hati kita bersama dengan rakyat di bawah, mendapat feedback secara terus. Ini yang membezakan kita dengan yang lepas-lepas mungkin mereka buat projek kerana nak buat projek, kita tak nak dah kita buat projek tu kerana semata-semata kat projek di atas sebab-sebab yang tertentu tapi biarlah ianya ada kepentingan kepada rakyat.

Kelima, kelesterian Islam ‘sustainable’, alam sekitar, masyarakat dan ekonomi dimana konsep pembangunan, masyarakat, ekonomi dan alam sekitar yang ingin kita tekankan adalah mestilah selari dengan ‘sustainable’ bukan sekadar ‘sustainable’ alam sekitar, masyarakat dan ekonomi tetapi ada faktor Islam di situ. Cara konvensional yang kita boleh faham ‘sustainable conventional’ yang biasa di cakap di luar ialan melibatkan sosial, ekonomi dan alam sekitar tetapi kita nak perkenalkan di Negeri Terengganu sebgaimana mungkin di tempat-tempat lain pun sudah ada yang sudah perkenalkan kita masukkan faktor Islam di situ supaya ianya lebih holistik dan ada penyelesaian yang menyeluruh.

Prinsip keenam, kerajaan negeri sebagai pemandu memudahk cara dan pemantau kepada swasta dan rakyat dalam mejayakan pelan pembangunan negeri. Perancangan negeri mestilah berbeza dengan membezakan peranan kerajaan, swasta dan rakyat. Kerajaan negeri sebagai ‘director’, pemudah cara dan pemantau kepada swasta dan bukannya bersaing dengan rakyat dalam projek yang dilaksanakan. Rakyat tak mampu untuk bersaing dengan kerajaan. Contohnya, kalau kerajaan negeri juga berniaga seperti rakyat, siapa yang akan maju ke depan. Kerajaan negerilah, ‘unlimited budget berbanding dengan rakyat. Maka kerajaan negeri perlu membantu rrakyat untuk tidak mengangkat martabat rakyat supaya lebih baik. Contoh kerajaan negeri tidak akan terlibat dalam industri batik. Tiba-tiba kita pula pergi buka kilang batik, atas nama kerajaan negeri, ada syarikat kerajaan negeri, buka batik, ada lagi sekarang ini.

Itu satu contoh yang jelas, kita buat, kita boleh order mesin daripada China, daripada mana, untuk batik yang cetak ini dan boleh beli orang tu beli orang tu beli orang ini untuk bekerja tapi kita akan bertembung dengan rakyat. Apa yang boleh kita buat ialah menyediakan kemudahan kepada industri tempatan, rakyat untuk ‘move forward’, menyediakan pelan kerangka, dan ada agensi-agensi yang akan terlibat dalam perkara ini.

Mungkin ada juga yang tertanya-tanya dah kalau begitu kita punya nasi dagang lagu mana di bawah TI Kitchen anak syarikat kerajaan negeri. Nasi dagang, TI kitchen tidak diniagakan di tepi jalan di Bandar Kuala Terengganu. Peranan nasi dagang ini adalah membawa, mengangkat negeri di pasaran luar. Di London dah ada dijual dan di tempat-tempat lain, nak mengharapkan Pok Leh yang berada di kampung ataupun Mak Jah yang jual nasi dagang sedap itu untuk dia jual di London, jual di Europe, jual di Pulau Pinang. Kita mendera dia, ‘local market’ pun tidak cukup. Maka kerajaan negeri berperanan. Itu contoh dan ada lagi industri-industri lain yang boleh masing-masing fikirkan supaya kita memberdayakan beri ‘empower our people, contoh yang pernah saya sebut kepada YPK sebelum ini, kita menyediakan kemahiran-kemahiran kepada ibu tunggal. Bila sebut ibu tunggal ada sengih lalu dah, 32 ribu ibu tunggal di Negeri Terengganu.

Kita ajar mereka kemahiran tertentu lepas itu apa yang kita buat lagi. Polisi yang dibuat oleh masing-masing agensi yang berkaitan tidak boleh terhenti di situ sahaja, kena berlaku penerusan, menyediakan kemudahan tempat untuk mereka, menyediakan mesin sebagai satu contohnya supaya mereka boleh bekerja tanpa mereka perlu membuka sebuah syarikat, contoh kita ambil seorang ibu tunggal, kita mahirkan dia dengan belajar menjahit boleh buat fesyen, boleh ‘design’ baju, boleh menjahit boleh ‘klem’ tepi, boleh jahit baju kurung, boleh jahit baju batik, lepas itu apa perlu kita buat, kita tinggalkan dia? Itu adalah cara lama kita berfikir. Cara baru ialah kita ‘empower’ dia, kerajaan negeri ‘facilitate’ dia. Kalau kita beri satu tempat untuk berniaga, contoh itu salah satu cara, kita boleh cari satu tempat dia duduk situ dia berniaga.

Dia kena bayar sewa, kena bayar eletrik, bayar air dan sebagainya bayar aircond kalau panas, baru nak berniaga mana ada modal, itu kalau peringkat yang kedua, peringkat yang pertama contoh yang boleh kata buat, tuan-tuan boleh fikirlah, tetapi antaranya ialah mereka bekerja di rumah, menjahit di rumah dan mereka memegang kontrak kepada syarikat-syarikat atau tailor, tukang-tukang jahit yang ada, tengok apa yang dibuat oleh kerajaan Thailand kalau tuan-tuan pergi ke Krabi, pergi ke Koh Samui , pergi ke Hat Yai. Tuan-tuan boleh sampai pada pagi ini terus pergi ke kedai jahit dia, ukur baju kita, pagi esok boleh wak(bawa) balik terus. Kita pergi ke kedai itu tak ada pun tukang jahit di situ, kita tanya dia, jahit kat mana?

Dia bila sudah dapat ukuran dia terus bawak ukuran pergi ke rumah tempat orang itu duduk, duk di rumah je, jahit di rumah. Ada 50 orang, di rumah masing-masing, pergi hantar rumah orang ini, hantar rumah orang ini. Jadi memberi kerja kepada mereka. Akhirnya Krabi dikenali tempat pergi buat baju siap dalam masa sehari. Di Malaysia tidak ada lagi tempat itu kan, yang dikenali orang buat baju dalam masa sehari dua hari dia pergi. Terengganu boleh menjadi satu tempat, orang luar, orang dari luar negeri, dan dari negeri Malaysia sendiri datang ke Terengganu selain daripada menikmati keindahan dan sebagainya. Ada dalam kepalanya kalau nak buat baju siap masa sehari datang ke Terengganu, and ‘it’s helps our local entrepreneur’ orang-orang kampung yang ingin bekerja itu sebagai salah satu contoh, tak mungkin saya nak cerita banyak contoh disini dalam waktu yang terhad. Tapi apa yang boleh kita buat untuk empower rakyat kita sendiri.

Prinsip ketujuh, pengasingan fungsi antara badan politik dan kuasa ekonomi. Badan politik kita tak dapat tidak untuk menyebut politik, parti politik yang melalui sesebuah kerajaan. Kerana mereka naik melalui parti politik pilihanraya. Mereka adalah menentukan hala tuju negeri, perancang program-program dan agenda-agenda serta pemantau agenda yang ingin mereka buat. Itu kita tidak nafikan, naiklah siapa sekalipun, kerajaan dari parti mana sekalipun. Itu adalah peranan parti mereka, apa yang penting ialah dalam membuat keputusan yang melibatkan faktor ekonomi, nak masuk atau tidak sesuatu peniagaan di peringkat GLC, nak beri tender atau tidak kepada satu-satu syarikat.Kita tidak mahu lagi faktor politik menjadi ‘constraint’ utama, o tak boleh nak bagi harga yang murah itu kerana bukan kerana parti politik yang tertentu ataupun kerana syarikat GLC tidak boleh nak beli atau nak ‘take over satu syarikat lain atau tak ‘merge’ kerana apa, kerana faktor politik kerana keputusan politik kita tidak mahu keputusan orang politik menyebabkan ekonomi terganggu.

Projek-projek jadi mahal kerana campur tangan orang politik. Kita tidak mahu berlaku lagi di Negeri Terengganu kerana kesannya ialah kepada rakyat Negeri Terengganu. Orang politik mungkin puas hati. Ini kita bercakap dari hati ke hati benda yang sedang dan telah berlaku. Political decisions become a very important factor in determined economic effector that was in the past apa yang kena buat sekarang ni ialah supaya kita bercakap ekonomi profesionalisme haruslah dipertimbangkan,

Teras berkenaan PITAS 2030
Teras yang pertama budaya politik matang dan sejahtera.
Teras pelaksanaan kedua kerajaan teknokrat.
Teras pelaksanaan ketiga adalah adalah kerajaan digital.

Budaya Politik Matang dan Sejahtera, ‘what does it’s mean’? Ada orang kata politik matang dan sejahtera ni kita tidak tegas di mana perlu kita senyum belaka, orang buat salah pun kita senyum. Bukan itu maksudnya. Maksudnya kita mem-’approach’ kita dalam apa jua urusan kerja masing-masing di peringkat kerajaan, di peringkat agensi di peringkat PBT di peringkat ahli majlis kita mengurangkan ketegangan di bawah akibat daripada perbezaan politik. Saya sebut di awal tadi boleh saja dalam keadaan biasa sepertimana lepas kita naik jadi kerajaan kita hukum satu pihak kita hukum rakyat satu pihak lepas tu lima tahun akan datang. Contohnyalah bila satu pihak menang dia pun naik dia pun hukum pihak yang satu lagi, ‘when does it end’. ‘Cycle’ itu akan berterusan sampai bila-bila dan inilah yang kita nak tekankan dalam Budaya Politik Matang dan Sejahtera, rakyat yang memerlukan apa-apa perkhidmatan apa jua bantuan tidak harus dinafikan walau apa jua pendirian pegangan politik masing-masing kerana kita dalam negeri dan negara yang merdeka masing-masing ada, boleh jadi ahli politik mana-mana selagi mana sebuah politik itu berdaftar. Saya tidak boleh halang tuan-tuan untuk menjadi ahli parti B, parti C, parti D. Itu adalah hak tuan-tuan tetapi tuan-tuan juga ada hak kepada kerajaan yang kita bina. Kerja dengan sempurna, kerja dengan professional, kerja dengan penuh amanah.

Rakyat pun begitu juga mereka tidak wajar dihukum akibat dari perbezaan politik. ‘We have to give what is due to them’, ‘what is due to’ rakyat. Ada juga yang bertanya kenapa semasa pemberian dana raya hari tu, ditangguhkan sekejap, lepastu dibuka balik,lepas tu macam ada yang tidak lancar disitu. Saya nak sebut contoh apa yang berlaku penerima sesuatu bantuan, senarai yang diterima ini masyaAllah ramai dah tetapi tidak mewakili rakyat yang sepatutnya yang diterima atas faktor politik, senarai yang ada. Ada orang tak masuk, ada yang di’block’ nama oleh JKK, macm-macam. Bila kita naik kita perlu betulkan keadaan ini. Maka perlulah kita buka permohonan baru kerana mereka yang tercicir, dicicirkan, ada dalam masyarakat kita. Kita takleh nafikan semua ini berlaku. Sebab itu kita perlu mengambil masa dan membuat penambah baikan untuk membetulkan kelemahan yang telah ada sebelum ini.

Kerajaan digital dimana depan ini benda yang agak kompleks, semua pihak bercakap mengenai industrial revolusion 4.0 , saya pun tak tahu apa benda industrial revolusion 4.0, apa telah lagi rakyat dibawah, apa kebenda tak tahu industrial revolusion 4.0 tapi semua orang bercakap dan semua menuju ke arah itu sebab itulah kita di Negeri Terengganu dari atas sampai ke bawah perlu merangka pelan dan strategi mana kita nak berdepan industrial revolusion 4.0 supaya bila sampai waktu dan ketikanya semua dilaksanakan di seluruh dunia kita tidak tertinggal, apa? Wallahua’lam, sama-sama kita tengok, we preper self our dan saya di fahamkan banyak sudah pelaksanaan kerajaan digital dibuat mesyuarat ahli majlis mesyuarat kerajaan negeri juga dilaksanakan secara digital,di peringkat daerah, peringkat agensi pun ada dah perkara-perkara demikian. Ini boleh diteruskan. sekarang termasuklah ‘to empower’ rakyat.

Contoh masalah yang ada, baru ini masa kita nak ‘register’ baru senarai dana raya. Kita suruh dia pergi ke pusat khidmat dun atau majlis daerah atau dimana saja cyber café. Rakyat di bawah ini, kalau macam kita semua yang pakai smart-smart pada hari ini takpe, tetapi rakyat kita ini ada yang internet pun tak pernah buka, bila semua yang cyber café, natang apa cyber café ini, mintak maaf bahasa, bahasa teganu, apa kebenda cyber café, suruh pergi buka internet masukkan maklumat, klik, klik,, semua pakai reti tulis je. So, kita kena sediakan rakyat kita dengan bukan sekadar menyediakan kemudahan itu tetapi menyediakan maklumat dan cara bagaimana untuk menggunakan maklumat itu, seterusnya fokus utama pembangunan ekonomi Negeri Terengganu.

Yang pertama ialah mewujudkan peluang pekerjaan baru dalam masa empat tahun, lima tahun ini dimana kita meyasarkan lima ribu pekerjaan dan ushawan baru setahun ini. semua pihak, di PBTpun ada, di di agensi pun ada, di peringkat majlis pun ada. Kita perlu membuka minda bahawa sediakan pekerjaan itu bukan sepenuhnya bermaksud kita buka kilang, satu kilang, Lepas itu kilang itu perlu seribu orang pekerja, maka kita pun kira ada seribu pekerjaan. Buka kilang satu lagi di Setiu pun, perlu seribu pekerja maka dua ribu, bukan begitu pengiraan sepatutnya. Apa yang kita buat adalah itu adalah salah satu dan peluang yang kita bina kepada rakyat kita menjadi usahawan. Menjadi ‘supplier’ di kawasan industri. Bboleh buka kantin, boleh menjaja di bawah Exco penjaja, boleh menjadi ‘chargeman’, boleh menjadi penyelenggara landskap.

Ini adalah usahawan-usahawan baru yang perlu kita reka cipta dan mereka juga adalah termasuk dalam penyediaan peluang pekerjaan. Jadi satu kilang yang dibuka perlu seribu, sebenarnya bukan seribu yang perlu kita lahirkan, kita perlu lahirkan 1,500 pekerjaan yang ada seribu itu. Inilah yang kita nak buat di semua tempat sebab itulah saya dalam perbincangan dan rakan-rakan ahli majlis masyuarat juga menyebut contoh kalu kita buat masjid kalu kita ada ruang di kawasan itu yang tak melibatkan tanah wakaf umpamanya ini satu contoh di buat satu kios beberapa kios untuk rakyat. Ibu tunggal ke, orang susah ke atau pun orang tua yang sanggup berniaga bukak kedai jual air, ‘three in one’ kat situ ‘it’s help them’.

Kita meyediakan ruang-ruang kepada rakyat dan tuan-tuan In Sya Allah kita telah di ‘approach oleh banyak pihak untuk membangunkan projek silika. Untuk membesarkan ‘industrial oil and gas and steel’ di Negeri Terengganu dan In Sya Allah kita rasa komited dan percaya semua dihadapan, saya ini komited untuk menjayakan plan itu In Sya Allah, menarik pelaburan berinteks tinggi berasaskan revolusi industry 4.0 sektor-sektor strategi yang saya sebut di dewan baru ini antaranya ialah Lembah Silica sebagai satu contoh pada hari ini kita melihat bagaimana cara untuk kita berfikir.Kita ada option contohnya pasir yang kita angkut dan kita jual kita boleh duit mudah.

Satu cara lagi ialah, pasir ini kita tambah ‘added value’ dengan kita buka kilang buat kaca umpamanya atau sebarang industi berkaitan dengan pasir maka kita boleh trip job, melahirkan peluang pekerjaan kepada rakyat. Kita bukan sekadar kita boleh export pasir tetapi kita boleh buka kilang itu, kilang ini, inilah yang ingin kita tarik pelaburan bukan just for the see of pelaburan, catit atas kertas yang boleh kita sebut kepada rakyat, tahun ini kita telah menerima FDI sebanyak 8 billion. Catit kepada laporan kewangan catit kepada kerajaan Negeri yang akan menjawab kepada rakyat but where does it goes 8 billion? Oh bagus, rakyat pun Tanya dah saya oleh apa? Tidak ada partisipasi rakyat inilah yang kita kata tariklah juga pelaburan tinggi biar ada kepentingan untuk rakyat. Seterusnya menyediakan kepakaran belia-belia Terengganu. Ini juga perlui menjadi fokus utama kita, supaya kita membantu anak-anak muda kita, antara soalan yang saya tanya bila saya turun ke daerah-daerah. Saya tanya kepada OCPD apa masalah bila belia-belia kita adalah jawaban-jawaban dia itu berlaku penurunan, kes itu kes ini.

Alhamdulillah tetapi perkara satu perkara yang mesih lagi mengantui bukan sekadar Negeri Terengganu kita tetapi seluruh negara adalah mereka yang menjadi doktor sendiri. Anak-anak muda kita menjadi doktor sendiri, orang panggil minum sendiri, describe sendiri yang makan ubat betullah apa kuberada kerana apa masalah, macam-macam masalah keluarga dan sebagainya kita bahas panjang ada juga tak nafikan yang bekerja pun ada masalah sama tetapi kita perlu sediakan belia-belia kemahiran dan kepakaran tanggunjawab kita supaya mereka boleh terlibat dan mungkin sampai satu peringkat.

Saya difahamkan ada satu institusi sebuah kerajaan Negeri, pengambilan dari satu kursus itu dua orang masuk, saya tak nak sebutlah yang mana. yang mungkin lain-lain adalah, ada satu ‘course’ ni dua orang. Sedangkan kalu kita pergi ke kampung-kampung, ramai tak anak-anak muda yang tercicir pendidikan tetapi tak buat apa, duk termenung dekat rumah, ramai, we can’t helps them. Kalau perlu kerajaan negeri keluarkan dana memberi bantuan untuk mereka belajar dan memberi mereka elaun. We are going to do that inshaAllah dengan penerimaan royalti minyak inshaAllah. esok itu antara perkara-perkara yang akan masuk dalam agenda kita, Biar mereka boleh belajar apa jua yang boleh belajar di peringkat universiti. Pergi universiti yang tak boleh merek perlu pergi ke GMI pergi ke TATI perlu pergi ke FMI Malaysia transinstituet, mereka perlu pergi ke TESDEC, kita gerakkan rakyat bawah anak-anak kita ni biar pergi supaya akhirnya bilangan yang tercicir untuk mendapat kemahiran ini dapat kita minimakan.

Seterusnya meningkatkan pendapatan isi rumah. Mengekalkan pertumbuhan KDK pada kadar ‘five percent’ minima untuk empat tahun berikutnya. Rendah orang kata ‘five percent’. 2017 it’s already 5.9. we may have later 7.5, but the figure sometimes miss leading boleh mengelirukan kerana rakyat duk tanya di bawah, baguslah peningkatan ekonomi 7 peratus, 8 peratus tapi apa kami dapat hidup kami berubah atau tidak dia kata tak berubah juga sama. Sebab itu kita ingin meningkatkan pendapatan isi rumah. Cara bagaimana ada strategi, ada pelaksanaan yang akan kita ‘go through’, bukan hari ini. Tetapi selepas daripada hari ini, tuan-tuan akan turut bersama, boleh memberikan pandangan dan cadangan kerana tuan-tuan lebih tahu di agensi masing-masing. Dan yang akhirnya yang saya nak sebut tuan-tuan, apa yang membezakan apa yang kita buat pada hari ini dengan kerajaan yang lepas. Tuan-tuan mungkin kata kerajaan negeri baru naik kerajaan, lepas tu buat ucaptama macam ni.

Bagitahu apa nak buat tahun tahun lagi orang lain pulak buat benda yang sama. itu adalah rutin yang dia buat tetapi tidak ada apa-apa semua bercakap cantik-cantik nak buat itu nak buat ini. saya memberi komitmen bersama dengan ahli majlis mesyuarat kerajaan Negeri Terengganu bersama dengan adun dan pentadbiran kerajaan bahawa apa yang ingin kita bawa di Negeri Terengganu pada kali ini bukan sahaja cantik dari segi perancangan pelan dasar prinsip tapi yang penting yang membezakan kita dengan orang lain di tempat-tempat lain adalah pelaksanaan. Semua, tidak ada kerajaan negeri kalau tuan-tuan pergi ke Penang, tidak ada perancangan yang tak baik untuk rakyat, ada ke tidak?

Tidak ada untuk rakyat semua baik tetapi, yang membezakan bagus atau tidak, kesan kepada rakyat. Okey atau tidak, ialah pelaksanaan. Kalau kita boleh di Negeri Terengganu ini yang menjadi syarat utama tidak berlaku ketirisan, tidak berlaku pembaziran, penyelewengan, tidak berlaku masalah-masalah yang menyebabkan projek itu lambat disiapkan dan tidak berlaku ketegangan. Itulah yang membezakan kita dengan orang-orang lain di waktu yang lepas. Dan inilah komitmen setiap bukan sahaja ketua kerajaan perlu berikan, tetapi seluruh diantara kita perlu ambil komitmen ini, barulah Negeri Terengganu yang Maju, Berkat dan Sejahtera.

Tugas tidak mudah sebab itulah perkara yang saya sebut ‘approach’ yang kita buat sekadar ‘top bottom approach’ tetapi ‘bottom up’.Terdapat pandangan dan suara tuan-tuan, pandangan dan kritikan daripada ahli-ahli di bawah, rakyat-rakyat kita di. bawah, yang kita namakan pada hari ini, e-cadangan, NegeriTerengganu.gov.my. Untuk rakyat dia boleh pilih selepas pada ini kita akan perincikan ‘volume’ mana, ruang mana dia nak bagi cadngan mengenai infrastruktur dia boleh beri cadangan dan kita akan ada mekanisma untuk melihat cadangan-cadangan daripada rakyat sendiri, ‘bottom up’ selain daripada pelaksanaan ‘horizontal approach’ dan ‘top down approach’ dan insyaAllah kita sama-sama bina Negeri Terengganu kita. Ini tugas tak mudah dan akhirnya ialah apa yang kita buat ini, saya buat dan seluruh kita buat di sini melaksanakan amanah daripada Allah SWT.

Dan akhirnya untuk mencapai mardhatillah, keredaan Allah. Siapa kita sebagai manusia, sebagai MenterI Besar, pada sisi Allah yang membezakan ialah tugas dan tanggunjawab dan akhirnya kita menjawab di hadapan Allah SWT. Kita tidak mahu dalam waktu itu kita buat atau tidak tanggungjawab, culas atau tidak tanggungjawab, tidak mampu untuk kita dapat menjawab di hadapan Allah. Apatah lagi seorang MenterI Besar, apatah lagi seorang Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri kerana itu, bantulah kita semua untuk sama-sama menggerakkan kerajaan yang kita bina ini untuk kepentingan seluruh Negeri Terengganu secara khususnya dan kita nak jadikan contoh kepada negeri-negeri yang lain yang ada di seluruh Malaysia. InsyaAllah terima kasih.

***Ucapan penuh YAB Dr Ahmad Samsuri pada Majlis Ucap Negeri, di Wisma Darul Iman17 Julai, 2918