Pembaziran Pemimpin; Kursus Nikah Kahwin Di Paris

1071

DUNGUN – Pembaziran yang dilakukan pemimpin Umno, bermewah-mewah sehingga melupakan kehidupan rakyat susah bawahan terutamanya orang-orang susah dan miskin.

IMG-20160310-WA0145Menurut Naib Presiden PAS Ustaz Idris Ahmad, sepatutnya wang yang banyak diperolehi dari hasil perniagaan Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam (YAPEIM) dibelanjakan bagi menaikkan taraf hidup umat Islam.

“Tetapi mereka menghabiskan dengan mengadakan kursus nikah kahwin dibandaraya Paris, Perancis dengan kos RM290,000,

“mereka membeli simulator permainan golf untuk dimainkan dalam bangunan, sedang ramai orang-orang Islam yang dhaif, menjadi gelandangan,”tegasnya.

IMG-20160310-WA0141Ahli Parlimen Bukit Gantang itu berkata demikian ketika berucap merasmikan Himpunan Penyokong PAS Dungun (HIMPUN) di Kampung Batu 5, di sini malam ini 10 Mac.

Turut hadir dan berucap dalam majlis tersebut ialah Pesuruhjaya PAS Terengganu Ustaz Satiful Bahri Mamat dan Ketua Penerngan PAS Terengganu Ustaz Mohd Nor Hamzah.

Hadir sama adalah Yang DiPertua PAS Dungun Ustaz Wan Hassan Mohd Ramly, Ketua Penerangan YB Cikgu Alias Harun dan ADUN Sura Cikgu Wan Hapandi Wan Nik.