HARAP-PGU 3.6; Semangat Berkorban, Ambang Kemenangan Islam

1229

HULU TERENGGANU – Jawatankuasa Persiapan HARAP-PGU 3.6 menyifatkan semangan berkorban yang tinggi orang Kuala Berang, lokasi himpunan tersebut kini sedang berlangsung, adalah isyarat kepada kemenangan PAS dan Islam di negeri Terengganu.

Penolongan Pengarah Persiapan, Dr Suhazeli Andullah berkata, pihaknta tidak menghadapi sebarang cabaran besar melengkapkan tapak Himpunan tersebut.

Bahkan katanya, tuan tanah dan pemilik rumah berdekatan, memberikan kerjasama dan turut memberi ‘infaq’ kepada kerja-kerja pembangunan tapak, demi untuk menyumbangk epada kemenangan Islam.

“tiada ada apa-apa cabaran yang besar………tuan tanah dengan rela hati sanggup memberi guna tanah ini yanpa sebarang bayaran…….bayaran akan diterima di akhirat nanti, in shaa Allah!,

“begitu juga bekalan air…..kedua-dua jiran di kanan dan kiri tapak ini juga sudi memberi bekalan air tanpa apa-apa bayaran demi, demi untuk kegemiangan Islam,” jelasnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemubual oleh HARAP TV pada petang Khamis 18 Mei, hari pertama daripada tiga hari Himpunan, yang akan tamat pada Sabtu 20 Mei.

Justeru itu, beliau menyeru semua penduduk dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Berang kususnya dan eluruh rakyat Terenggan gar turun beramai-ramai mengunjung Himpunan tersebut.

“kita sama-sama doakan agar program HARAP-PGU kali ini berjaya dan saya menyeru seluruh penduduk Kuala Berang dan rakyat negeri Terengganu beramai-ramai datang,

“pelbagai program yang diadakan dan lebih 100 buah gerai bersama memeriahkan HARAP kali ini, yang bukan sahaja memberi pengisian ilmu, bahkan membuka peluang kita untuk membeli belah,” tamba beliau.