Jangan Biadab Kepada Orang Tua – Siti Nurhaliza Tegur Khairy

1925

Selebriti Siti Nurhaliza Tarudin telah menegur Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin supaya menghormati orang tua dan jangan menjadi kurang ajar.

Melalui akaun Twitter beliau @ CTNurhaliza11 , Siti menulis: ” Sebagai Menteri Belia yang orang melihat sehingga , saya rasa @ Khairykj perlu menggunakan pendekatan yang lebih berhemah lantang Tidak perlu biadap dengan yang lebih tua. ”

Siti mengkritik Khairy kerana Khairy telah mengkritik bekas kapten skuad kebangsaan, Datuk Jamal Nasir apabila menyifatkannya sebagai ‘budak suruhan’ Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Beliau berkata beliau berasa terpanggil untuk mengulas mengenai isu itu selepas membaca laporan media tentag komen Khairy terhadap bekas pemain kebagsaan itu.

Kontroversi muncul selepas Khairy menegur FAM kerana didakwa tidak mengakui kesilapan atau menerima kritikan ke atas penemuan pistol Browning dimuatkan dengan tujuh peluru di Stadium Shah Alam pada 3 Nov.

Khairy berkata kritikan beliau telah didorong oleh cintanya kepada bola sepak serta kebimbangan tentang keselamatan peminat bola sepak.

Beliau juga menafikan kenyataan Jamal bahawa dia mempunyai dendam terhadap individu-individu tertentu dalam FAM.

Siti Nurhaliza ketika ditemui media berkata teguran beliau telah dibuat dengan ikhlas dan menambah bahawa dia tidak mahu mesej Twitter beliau kepada Khairy untuk mencetuskan kontroversi hanya kerana dia adalah seorang artis .

Khairy enggan mengulas mengenai isu itu ketika ditemui di rumah terbuka Timbalan Datuk M. Saravanan Deepavali tetapi beliau berkata beliau telah bersetuju untuk bertemu FAM untuk menyelesaikan krisis.ne_01.1