Dunia Hanya Membisu Apabila Jutaan Umat Islam Dibunuh

599

Tidak ada perarakan dan bantahan apabila berjuta-juta umat Islam yang dibunuh di seluruh dunia, sebaliknya, apabila 12 orang terbunuh dalam kejadian di Paris baru-baru ini, perarakan besar-besaran dibuat.

us soldier killed muslimPresiden Hal Ehwal Ugama Turki Mehmet Gormez berkata, beliau melihat orang-orang yang tidak bercakap mengenai pembunuhan berjuta-juta umat Islam itu pula muncul pada perhimpunan terhadap pembunuhan hanya 12 orang.

“Dari satu segi, (sekitar) 12 juta orang telah dibunuh beramai-ramai di dunia Islam dalam tempoh 10 tahun yang lalu, dan di sisi lain, 12 orang telah dibunuh dengan kejam di Paris minggu lalu,

“Kematian manusia adalah kematian manusia, tidak ada perbezaan dalam pembunuhan kejam, sama ada di Damsyik, Baghdad atau Paris.”tegas Mehmet.

Beliau berkata sekiranya dunia tidak bertindak balas kepada semua pembunuhan dan pembunuhan beramai-ramai dimana-mana jua dan dalam keadaan apa jua, maka manusia seluruhnya akan binasa.

150111102816-17-paris-rally-0111-story-topGormez juga berkata bahawa serangan pengganas Paris pada hari Rabu dan Jumaat tidak boleh diterima oleh mana-mana Muslim atau mana-mana orang yang waras.

Semua umat Islam harus mengutuk keganasan dan keganasan dan dunia yang sesuai didiami dapat dikekalkan selepas semua sakit dan kesedihan dilayan dengan kasih sayang dan keadilan, katanya.

“Keganasan tidak boleh dihpuskan dengan keganasan dan darah tidak boleh dibersihkan dengan darah, keselamatan di dunia tidak dapat dikekalkan oleh menindas kepercayaan.”jelasnya