Terengganu, T-Team Terdesak Cari Penyerang Asing

695

Dengan hanya satu minggu lagi sebelum pendaftaran pemain asing ditutup, Terengganu masih mencari penyerang untuk memimpin serangan bagi musim bola sepak baru.

Ketua jurulatih Abdul Rahman Ibrahim berkata, walaupun ramai pemain asing menghadiri percubaan melalui perlawanan persahabatan, tiada memenuhi piawaian yang ditetapkan .
 
“Terengganu belum memutuskan penyerang asing walaupun banyak perlawanan persahabatan diadakan.
 
“Kami berharap untuk menandatangani penyerang asing dalam satu atau dua hari,” katanya kepada pemberita selepas perlawanan persahabatan antara Terengganu dan T -Team di Stadium Nasiruddin Shah Sultan Ismail , di sini malam tadi.
 
Abdul Rahman berkata Terengganu telah memutuskan untuk mengekalkan perkhidmatan pertahanan Vincent Bikana dari Cameroon dan pemain tengah Mario Karlovic dari Australia.
 
Sementara itu, pasukan lain Terengganu, T -Team juga menghadapi masalah yang sama dan berharap untuk menandatangani penyerang asing secepat mungkin .
 
Ketua jurulatih , Mohd Azraai Khor Abdullah berkata T -Team terdesak untuk penyerang muda dan terbukti boleh membawa serangan.
 
T -Team telah memenuhi dua slot asing dengan pemain pertahanan Fabio Flor dari Brazil dan penyerang Patrich Steve Wanggai dari Indonesia.
 
“Kami telah menguji beberapa pemain asing tetapi mereka tidak mencapai tahap yang diharapkan. ”
 
Mohd Azraai berkata, T -Team akan terus menguji beberapa lagi penyerang dalam masa terdekat . “Kali ini , kita tidak akan menerima pemain yang dibawa oleh hanya mana-mana ejen . ” sumber Bernama