Perasaan ‘Kosong Tiba-tiba’ Dorong Neelofa Bertudung

3338

“Keputusan saya memakai tudung tidak ada kaitan dengan sesiapa pun, ini adalah tentang ‘permulaan semula’ hidup saya, dan bukan tentang mencari cinta baru atau bersedih tentang cinta hilang. Ini adalah antara saya dan Yang Maha Berkuasa.” kata pelakon tempatan dan hos TV popular Noor Neelofa Mohd Noor

Pelakon itu baru-baru ini mendedahkan wajah barunya memakai hijab, yang telah diilhamkan oleh perasaan ‘kekosongan’ secara tiba-tiba sejak lebih daripada setahun yang lalu.

“Saya mempunyai kerjaya, keluarga dan rakan-rakan penyayang, tetapi saya merasakan sesuatu telah hilang. Ia mendesak saya untuk mendapatkan jawapan dari Allah.

“Saya mencari bimbingan dan bekerja keras di atasnya. Syukurlah, sekali saya mendapati ia, ia memberi inspirasi kepada saya untuk menjadi orang yang saya hari ini. ”

Sebelum ini, beberapa rakan-rakan Neelofa itu telah mendesaknya untuk memakai hijab, tetapi dia perlu mengikut hati sendiri.

Pada mulanya, dia mengakui bahawa dia bimbang tentang pendedahan wajah baru kepada keluarga dan rakan-rakan beliau, apatah lagi orang ramai.

Namun sebaliknya, beliau telah teruja apabila menerima sokongan daripada rakan-rakan dan taulan.

Identiti dan wajah baru beliau juga telah mencetuskan minat baru daripada peminat beliau dan dia memperolehi tambahan 70,000 pengikut baru di akaun Instagram.

“Saya hanya berharap untuk menjadi contoh yang baik kepada generasi muda dan memberi inspirasi kepada mereka dengan berkongsi tentang pengalaman yang tidak sepertinya ini,” tambahnya.