ALOR SETAR – Seramai 90 anggota Jabatan Amal Negeri Terengganu telah digerakkan sepenuhnya bagi memastikan kelancaran perjalanan Muktamar, bermula sejak Pemuda hinggalah ke Muktamar Tahunan PAS Kali Ke-71.
Ketua Jabatan Amal Terengganu, Mohd Hasmizie bin Hasan, berkata penyertaan besar kali ini menzahirkan komitmen anggota dalam melaksanakan amanah parti, khususnya aspek keselamatan dan pengurusan lalu lintas.
“Tugasan utama kami di muktamar kali ini adalah memastikan kelancaran pergerakan lalu lintas,” jelasnya.ketika dihubungi hari ini.
Tambah Hasmizie, Timbalan Pengarah II Jabatan Amal Negeri Terengganu, Mohd Fadhillah bin Ibrahim, mengetuai perbarisan rasmi Jabatan Amal pada kali ini.


Katanya, Anggota Amal sentiasa siap sedia digerakkan pada bila-bila masa, sama ada untuk tugasan parti mahupun membantu masyarakat ketika bencana.
Sementara itu, Ketua Briged Negeri Terengganu, Siti Sarah Malek berkata, seramai sembilan anggota briged dari Terengganu ditugaskan bagi memastikan kelancaran perjalanan Muktamar.
Katanya, pasukan tersebut ditempatkan khusus dalam tugasan keselamatan, kawalan dewan dan mengendalikan gimik perasmian.
“Ini sebahagian daripada tanggungjawab kami untuk membantu menjayakan muktamar, memastikan keadaan terkawal dan majlis berjalan lancar,” jelasnya.































