Bob Lokman Keluar Hospital

2565

Selebriti tersohor yang kini menjadi pendakwah, Bob Lokman telah dibenarkan keluar dari wad, setelah menjalani rawatan selama seminggu.

Pengerusi Lajnah Kesenian dan Kebudayaan PAS (LESTARI) Ustaz Dr. Riduan Mohamad Nor berkata, Bob Lokman dikejarkan ke hospital kerana mengalami masalah jantung dan paru-paru.

“Bob masuk hospital UITM Sungai Buluh, pukul 11 malam 2hb Januari lalu……ada darah keluar melalui hidung….masalah jantung dan paru-paru,

“alhamdulillah……hari ni dan ‘discharge’ (dibenarkan keluar hospital),” ujarnya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berdoa agar Bob terus dilimpahkan kesihatan dan dapat terus aktif bersama LESTARI untuk memberikan penerangan kepada masyarakat.

Bob nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman Bob Lokman pernah dikejarkan ke Hospital Taiping, Perak selepas mengadu mengalami sesak nafas pada 6 Disember 2013 ketika sedang makan durian.

Dua bulan kemudian, beliau sekali lagi dikejarkan ke hospital di Sungai Buloh, Selangor selepas mengalami masalah yang sama.

Bob popular menerusi lagu Isabella yang ditulisnya untuk kumpulan Search sekitar tahun 1989.

Pada 19 Februari 2011, Bob telah mengejutkan duania artis tanah air, apabila menyerahkan borang menjadi ahli PAS.

Borang keahliannya telah diserahkan kepada Pesuruhjaya PAS Kedah yang juga Menteri Besar Kedah, Almarhum Datuk Seri Azizan Razak pada majlis Himpunan 30,000 Pemuda PAS di Kompleks PAS Kota Sarang Semut, Alor Setar.