Berdepan PKNS FC; Irfan Harap Pemain Tidak Emosi

1350

Jurulatih Terengganu, Irfan Bakti Abu Salim mengingatkan pemainnya supaya tidak terlalu ‘emosi’ apabila mereka menjadi tuan rumah kepada PKNS FC untuk perlawanan pertama, musim Liga Super baru di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah Jumaat ini.

“Saya harap para pemain tidak terlalu emosional dan tertekan, mereka hanya perlu bermain seperti biasa dan tetap tenang dan tersusun, ini yang penting.

“Selain itu, saya telah mengingatkan pemain supaya tidak terlalu berhati-hati apabila bermain, kerana biasanya banyak pasukan akan cuba berhati-hati dalam berusaha mengelakkan melakukan kesilapan semasa perlawanan pertama musim ini,” kata Irfan.

Bercakap lebih lanjut mengenai persiapan pasukan dalam mengambil PKNS, Irfan berkata bahawa pemainnya berada dalam keadaan yang sangat baik dan bersedia untuk mengambil cabaran anak buah K. Rajagobal.

“Para pemain sudah bersedia untuk perlawanan pertama musim ini kerana ia merupakan perlawanan penting bagi kami di mana kami boleh mengambil mata berharga,

“terutama kerana kami akan bermain di rumah, dan ia juga akan menjadi rangsangan alukan untuk pemain dalam menghadapi perlawanan seterusnya.

“Pemain bermain dengan baik semasa perlawanan persahabatan pramusim di Vietnam dan Kuala Lumpur sebelum ini, dan saya juga berjaya mengenal pasti kekuatan dan kelemahan pasukan serta 11 tahun pertama,” kata Irfan.

Irfan, yang mengetuai latihan ‘pasukan penyu’ ke perlawanan Piala Malaysia musim lalu di mana mereka muncul sebagai Naib Juara.

Katanya, semua pemain bebas daripada kecederaan kecuali pemain pertahanan Wan Ahmad Amir Zafran Wan Nadris yang mengalami kecederaan jangka panjang dan hanya dijangka akan kembali pada bulan Mei.

“Setakat ini tidak ada kecederaan kepada pemain saya kecuali Wan Ahmad Amir Zafran, dan ini merupakan kelegaan yang besar kepada kami,

“walaupun kami berharap para pemain yang akan membentuk kesebelasan utama yang akan dibawa ke lapangan ini Jumaat akan dapat melaksanakan dan membantu pasukan dalam mengumpul mata penuh,

“tidak seperti musim lalu di mana kami ditahan untuk seri 2-2 untuk perlawanan pertama musim itu sebelum kalah 4-0 dalam perlawanan kedua, kami akan pastikan ia tidak berulang, “tegas Irfan