Program ‘Masih Ada Yang Sayang’ Selami Nasib Ibu Tunggal

3094

Program ‘Masih Ada Yang Sayang’ anjuran bersama Ameerah Dungun dan Ameerah Paka berjaya mendekati dan menyelami kehidupan ibu tunggal serta ibu yang kurang berkemampuan.

Ianya merupakan salah satu program di bawah Unit Ameerah Cakna Komuniti dan kesinambungan program ziarah yang telah diadakan sebelum ini.

Program yang diadakan secara santai di Pantai Kemasik ini bertujuan memberikan sokongan dalam bentuk motivasi dan kerohanian, selain daripada sumbangan bantuan kewangan dan barang keperluan yang pernah diberikn sebelum ini kepada mereka.

Rata-rata peserta juga melahirkan rasa gembira serta terharu dengan program sebegini. Tambahan program yang turut disertai oleh anak-anak kepada peserta menambah keceriaan suasana.

Antara sesi yang sangat mendapat perhatian adalah, sesi berkongsi pengalaman dari beberapa peserta yang hadir. Perkongsian suka duka dalam menghadapi ujian kehidupan, serta bagaimana kekuatan semangat motivasi masing-masing untuk meneruskan kehidupan demi anak-anak sangat menyentuh emosi perasaan dan menginsafkan semua yang hadir.

Turut hadir di dalam program ‘Masih Ada Yang Sayang’ ini adalah isteri kepada YB Adun Paka iaitu Puan Sabariah Ilyas yang juga merupakan Pengerusi Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan Dewan Muslimat PAS Kawasan Dungun.

Beliau sangat berbesar hati dan memberikan sokongan padu terhadap usaha yang telah dilakukan oleh Ameerah ini bagi mendekati serta menyelami kesusahan yang dialami oleh masyarakat.