Penjawat Awam Digesa Semak Laporan Ketua Audit

1718

KUALA TERENGGANU – Semua penjawat awam digesa menyemak Laporan Ketua Audit Negara dan meneliti mana-mana kerja ataupun tugasan yang mendapat teguran dan perlu dipertingkatkan

Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Industri Asas Tani dan Pembangunan Desa Dr Azman Ibrahim berkata, setiap pandangan yang diberikan oleh pihak audit mestilah diamnil tindakan dan dibuat pembetulan.

“Saya mohon kepada tuan dan puan kalau boleh laporan audit negara berkaitan dengan negeri Terengganu terutama yang menyentuh Jabatan Pertanian kita kena pakat baca,

“baca sendiri tengok apa dia teguran audit yang diberikan walau dilevel mana sekali pun kita berada kita kena baca,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap dihapanan para pemimpin jabatan dan agensi pertanian begeri semasa pihak membuat Lawatan Kerja Ke Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Peradong di sini pada Isnin, 13 Ogos.

Katanya, masa selama 24 jam dalam sehari adalah sangat suntuk dalam kehidupan seseorang seorang pekerja dan perlu dimanfaatkan sepenuhnya bagi membantu mencapai hasrat kerajaan negeri.

“Itu sebabnya dengan ruang yang ada dengan pertolongan daripada tuan dan puan sekalian insya Allah kita yakin,

“dan mampu angkat tahap serta martabat Jabatan Pertanian Negeri Terengganu ke satu tahap yang lebih tinggi ,” jelasnya.