Karnival Ajak Pengundi Muda Wanita Buat Perubahan

1858

Karnival Wanita Dun Teluk Pasu kali ke -3 yang diadakan di Kampung kesom Rekang melabuhkan tirainya petang Sabtu, kelmarin.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teluk Pasu, YB Ustaz Haji Ridzuan Hashim berkata, kejayaan penganjuran karnival ini akan menyemarakkan lagi semangat juang para petugas khususnya muslimat.

Bagi mempertahankan kemenangan di DUN Telok Pasu pada pilihanraya umum (PRU) ke 14 nanti, sekaligus menyumbang satu kerusi bagi membawa PAS ke wisma Darul Iman.

“Aktiviti yang berbentuk penerangan dan kesukanan serta pengunjung juga dihidangkan dengan program malam kesenian Islam,

“Sekaligus menggambarkan bahawa PAS tidak menolak hiburan kerana ia adalah kecenderungan naluri manusia,

“Dan kita hanya menyusun agar ianya dilaksanakan menepati kehendak syarak,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pihak media, Ahad, 11 Mac, disini.

Sehubungan dengan itu, ketua muslimat Dun teluk Pasu Tuan Roslina Tuan Sulaiman berkata, secara keseluruhannya penyertaan dan sambutan daripada masyarakat setempat dan sekitar serta anak-anak muda sangat menggalakkan.

Yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur, lelaki dan wanita yang sebelum ini tidak pernah nampak di Program PAS.

“Muslimat PAS DUN Teluk Pasu menyeru golongan wanita terus istiqamah disemua peringkat umur,

“Agar menjadi wanita yang solehah dan bertepatan dengan kehendak Al Quran serta meliputi rohani dan jasmani,” ujar beliau.

Tambah beliau lagi, semua wanita diseru sentiasa bersama Muslimat Pas dalam perbagai program yang telah diatur meliputi rohani dan jasmani serta memastikan ianya menguntungkan dunia dan akhirat.

“Pelbagai aktiviti dan kegiatan muslimat muda PAS (Ameerah) yang menitik beratkan pembangunan rohani dan jasmani yang berlandaskan syariah Islam,

“Dan pelancaran ‘Ameerah Riders’ Kuala Nerus, wanita muda yang suka bermotor dan berkhidmat menggunakan motor telah disempurnakan oleh Murabbi sejuta Ummah, Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus,” tambah Tuan Roslina.

Justeru saya menyeru semua pengundi muda khususnya wanita yang pertama kali mengundi agar mengundi PAS pada PRU ke -14 nanti.