Dakwa Anwar Alat CIA: Utusan Biadap, UMNO Terdesak

1064

http://buletinonline.net/images/stories/berita28/LogoPKR.jpgTuduhan dangkal dan biadap ini datang selepas kenyataan tegas Dato’ Seri Anwar yang menyelar tindakan Amerika dan regim Zionis secara konsisten mutakhir ini. Malah, tambah menjengkelkan, kemunculan Dato’ Seri Anwar di dalam temuramah CNN yang beroperasi di Amerika Syarikat juga dijadikan sebagai satu ‘pembuktian longgar’ Umno bahawa Anwar adalah alat CIA.

Serangan terbaru ini sekaligus menzahirkan Utusan telah menjadi akhbar nyamuk yang mengkhianati perjuangan tokoh-tokoh seperti Allahyarham Usman Awang, Keris Mas dan A.Samad Said. Utusan kini jelas bukan lagi satu institusi, tetapi media yang telah terlacur sepenuhnya.

Tuduhan alat CIA nyata berat dan biadap dalam keadaan segalanya bermula apabila beberapa isu yang dibangkitkan oleh Dato’ Seri Anwar secara umumnya dan KEADILAN khususnya mendapat perhatian rakyat dan gagal dijawab secara berfakta oleh Umno-BN. Ini termasuklah isu APCO yang kini disambung kontrak, penglibatan Asiasoft di dalam maklumat perisikan negara, dan yang terkini ialah isu mengenai potensi Felda untuk bankrap berikutan penurunan prestasi kewangan yang membimbangkan.

Jawapan Menteri Dalam Negeri, Hishammudin Hussien bahawa tindakan akan diambil sekiranya ada bukti menunjukkan Umno begitu terdesak untuk membunuh karakter Anwar. Jawapan itu juga menunjukkan bahawa institusi polis sekaligus telah hilang kredibiliti apabila setelah 12 tahun isu alat CIA dimainkan, Dato’ Seri Anwar masih gagal disabitkan dengan sebarang bukti konkrit dan sahih.

Strategi membunuh karakter Dato’ Seri Anwar ini mudah dibaca: untuk mewujudkan persepsi negatif ke atas Dato’ Seri Anwar di kalangan masyarakat Melayu. Melihat kepada potensi Pilihanraya Umum diadakan pada tahun ini, taktik busuk ini dicatur meskipun longgar. Kesinambungan pemberitaan negatif ke atas Dato’ Seri Anwar ini jelas tidak berasaskan bukti-bukti yang kukuh. Apatah lagi, kes konspirasi liwat yang dicatur ke atas Dato’ Seri Anwar juga semakin menemui jalan buntu.

AMK percaya bahawa semua ini dicatur berpaksikan kepada kegagalan Umno untuk meyakinkan rakyat dalam beberapa isu yang membangkitkan kemarahan rakyat mutakhir ini, termasuklah pembaharuan kontrak APCO di dalam urusan pengurusan komunikasi kerajaan Umno-BN.

Malah AMK tidak menolak bahawa inilah hasil yang membanggakan hasil konsultansi APCO kepada Umno. Imej Dato’ Seri Anwar ‘dibunuh’ sehabisnya, pimpinan Pakatan dilaga-lagakan dengan isu-isu lapuk, akhbar-akhbar Pakatan seperti Suara Keadilan, Harakah dan Roket juga sedang berhadapan masalah pembaharuan permit.

AMK mendesak Utusan Malaysia menarik balik tuduhan biadap ke atas Dato’ Seri Anwar tanpa sebarang kompromi, atau AMK akan bertindak untuk memimpin rakyat melakukan protes ke atas Utusan Malaysia.

Boikot Utusan Malaysia !

Shamsul Iskandar Mohd Akin
Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia

———————————————————————————————————————————————————–

Chua Jui Meng dilantik sebagai Pengerusi Perhubungan Negeri Johor

Parti Keadilan Rakyat (Keadilan) dengan sukacitanya ingin memaklumkan bahawa  kepimpinan parti telah bersetuju dan memutuskan bahawa Datuk Chua Jui Meng dilantik sebagai Pengerusi Perhubungan Negeri Johor.

Keputusan tersebut telah disempurnakan dalam mesyuarat biropolitik pusat Keadilan yang telah diadakan pada 7 Julai 2010 (Rabu) baru-baru ini.

Datuk Chua Jui Meng akan memulakan tugas dengan serta merta.

Keadilan mengalu-alukan sumbangan Datuk Chua dan yakin beliau mampu memantapkan lagi organisasi parti negeri Johor dan memacukan lagi persiapan menghadapi pilihanraya umum yang akan datang.

SAIFUDDIN NASUTION
Setiausaha Agung