Oleh : Dr Azman Ibrahim
Dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Jabi kawasan , Muslimat PAS ada agih bantuan awal persekolahan kepada pelajar-pelajar. Tak banyak yang kita berikan, RM50 saja kepada setiap pelajar yang berkenaan melibatkan ribuan ringgit juga kosnya.
Cuma kita tak ada buat majlis besar-besar dan hanya Muslimat PAS masuk kampung, ziarah rumah ke rumah-rumah dan agih sumbangan kepada yang memerlukan.
Umno pun agih bantuan awal persekolahan. Tapi bukan guna duit Umno, perhabis duit kerajaan RM100. Namun……siaplah ibu bapa dan anak-anak kena tadah telinga, dengar ‘ceramah’ politik sebelum dapat bantuan.


Lepas tu ‘hamba Allah’ yang bercakap seorang diri itu, berbahas dengan keratan video ucapan sekerat-sekerat nak tunjuk hebat depan budak-budak.
hu…hu….Nak buat ceramah takut orang tak mari dengar. Akhirnya peralatkan majlis untuk budak-budak sekolah, jadi medan kempen politik.


Orang PAS nak ceramah, kita berani buat majlis ceramah tak kita di mana jua, masa mana sekali pun. Orang mari ramai atau sikit, kita tetap buat.
Berpolitik biar secara anak jantan (gentleman)……akan roti canai, mintalah roti telur, jangan roti kosong saja.





























