Air Mata Guan Eng Buat Banjir Lebih Buruk?

4692

Oleh : Naraza Muda

Kami semua sangat terharu dengan bencana yang sedang melanda Pulau Pinang. Kesusahan ini sudah lama kami lalui terutama negeri pantai timur.

Sebelum ini tidak pernah Ketua Menteri sedar keangkuhan seorang pemimpin tidak kemana. Bahkan akan membawa kesusahan kepada rakyatnya.

Kelantan negeri yang terkenal dengan banjir di Pantai Timur semenanjung, tetapi rakyat kelantan sedar banjir ini anugerah alam. Bila musim tengkujuh tiba mereka bersiap sedia. Cuma taburan hujan luar biasa menyurah di kedua daerah ini beberapa tahun lalu.

Tiada pula Menteri Besar mereka angkuh dan mendabik dada. Bila musibah datang mereka hadapi dan berusaha. Sehabis daya mereka berusaha, mereka berserah kepada Allah. Tok Guru mengajar mereka hadapi ujian Allah ini dengan hati tenang.

Bila banjir besar melanda Kuala Krai dan Gua Musang, Lim Guang Eng datang melalui lubang dinding yang dipecahkan. Guang Eng hina pemimpin dan rakyat kelantan dengan perbagai kata nista penuh keangkuhan.https://youtu.be/YdUeJGFynoE

Bila Umat Islam bantah Pesta Arak Malaysia, Guan Eng cabar dengan megah dan keangukuhan agar pesta Arak Terbesar dibuat di Pulau Pinang tanpa ada perasaan bersalah akan mungkar kepada tuhan sekian Alam.

Bila tanah runtuh melanda Pulau Pinang hingga menyebabkan kehilangan 11 nyawa perkerja, Guan Eng kata ini sikit punya hal masalah kemalangan tempat projek sahaja.

Bila banjir melanda mencecah 120 kali di Pulau Pinang dia mula mengelabah tapi masih angkuh dan sombong. Bila hujan sejam sahaja akan ada pekan atau taman digelani air.

Hujan datang dengan lewat diluar jangkaan, semalam Guan Eng tidak tidur, dia merintih merayu dengan linangan air mata dan muka bersebek-sebek. Merayu bantuan dari pihak kerajaan dan tentera.

Baru dia tahu kesombongan dan keangkuhan dia sudah tidak bertahta lagi bila bala Allah datang. Keadaan sangat luar biasa dari kebiasaan. Saya tidak berminat hendak upas lagi apa yang dia kata masa banjir besar Kelatan. ( boleh tengok link diatas )

Betul kata orang ramai ‘ DAP Menang, Rakyat Berenang’. DAP Darul timbus, DAP lautan Arak Malaysia’ dan bermacam lagi kata nakal dari netizen media sosial.

Yang menjadi mangsa ialah rakyat tanpa mengira agama, bangsa mereka. Bala angkara keangkuhan Pemimpin DAP ini , rakyat yang kena hadapi. Besarnya kesan pemimpin yang mungkar dan angkuh. Itu belum diambil kita penghinaan demi penghinaan terhadap Islam dan Ulama’

Semoga kita semua membantu rakyat Pulau Pinang, tenaga, wang ringgit dan perbagai cara apa pun, paling tidak kita menajat kepada Allah agar kesusahan rakyat Pulau Pinang ini diringankan dan banjir yang sedang melanda diredakan tanpa kita pedulikan kepada Ketua Menteri yang sombong dan angkuh ini.

Kau Lim Guan Eng menangis pun (rujuk video berdurasi beberapa saat) bukan boleh menyelesaikan masalah rakyat ini. Bahkan air mata mu akan menambah kedalaman air banjir. Jadi insaf dan berdoalah kepada Tuhan kamu yang kamu anuti dan kami akan berdoa kepada Allah tuhan sekalian Alam.